Skip to main content

Kosár

A Seat a 2020-as évre ígéri az új tisztán elektromos modelljét, az el-Born-t

A Volkswagen csoport felügyelete alatt a Seat 2020-ban elindítja második elektromos autóját a Mii Electric után. A járművet Barcelonában tervezték és fejlesztették, és a németországi Zwickau üzemben gyártják. Barcelona egyik leginkább ikonikus környezete alapján elnevezett koncepcióautó. Inspiráció a SEAT tervezői és mérnökei számára, akik egy sportos járművet hoztak létre a fejlett elektromos technológiával.

seat el born töltés, külső piros

Seat el-Born töltési teljesítmény, hatótáv

Az új  modellt a 2019-es Genfi Autószalonon láthatták először, az el-Born  ugyanazon a platformon alapul, mint a közelgő Volkswagen I.D.

Az architektúra kifejezetten EV modellekhez lett kifejlesztve, és az el-Born 420 km távolságot ígér.

Seat el-Born töltési teljesítmény,fali gyors töltők

A legmodernebb, 201 LE / 150 kW teljesítményű villamos motor hajtja, az energiát a 62 kWh-os akkumulátor adja, természetesen 100kW DC-töltéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy 47 perc alatt 80% -ig töltse fel. Az AC töltésről, azaz milyen töltő állomást lehet otthon használni hozzá, Type 2 (Mennekes – IEC 62196) 11kW (3 x 16A). Gyorsulása 0-100 km /h kevesebb mint 8 másodpercet vesz igénybe

seat el born töltés, belsőtér ülés
seat el born töltés, külső belső

Először az tűnik fel szemből nézve az el-Born zárt hűtőráccsal rendelkezik, mivel nincs szükség a motor szellőzésére, az autó 20 colos kerekekkel érkezik.

 

Az ajtó nyitása után látni fogja a minimalista megjelenésű kabint, egy 10 hüvelykes információs kijelző és szórakoztató rendszerrel, amely a vezető felé fordul, és egy teljesen digitális műszercsoport. A tároló hely kialakításnak köszönhetően, rengeteg a  hely és a csomagtartó 380 literes.

Seat el-Born árai

Az el-Born különbözőképpen segíthet a vezetésben, gondoskodva a 2. szintű fél autonóm vezetésnek köszönhetően a gyorsításról, a fékezésről és a kormányzásról, valamint sport és parkolási opcióval lehetőséggel is rendelkezik.

Amint eléri a piacot, a becslések szerint az ára kb. 9.000.000 Ft és 11.000.000 Ft vagy körülbelül a Nissan Leaf-éval egyenértékű.

seat el born töltés, külső piros
seat el born töltés, külső elöl
seat el born töltés, külső hátsó

Ez Seat el-Born-hoz megfelelő AC otthoni töltő

Seat el-Born-hoz megfelelő AC otthoni töltőállomást nálunk is megvásárolhatja.

Seat el Born töltő

forrás: www.seat.com,

Válasz

error: Content is protected !!