Barion Pixel Skip to main content

A vadonatúj Hyundai KONA merészebb, dinamikusabb

hyundai-kona-2023 tervezett kinézett
  • Legikonikusabb, városközpontú SUV-jának új generációjához a Hyundai az EV-változattal indult, hogy a technológia által vezérelt formatervezési gondolkodásmódot a teljes KONA termékcsaládba bemutassa.
  • A szubkompakt SUV négy változata, köztük az EV, az ICE/HEV és a sportos N Line, hogy megosszák az univerzális architektúrát, de mindegyik egyedi stílussal
  • A felskálázott KONA nemcsak dinamikus közúti jelenlétet kínál, hanem vezetőközpontú belső teret is sokoldalú élettérrel, amely praktikus és esztétikai igényeket egyaránt szolgál.

A Hyundai Motor Company bemutatta az elektromos járművekből származó, futurisztikus dizájnt új generációs KONA kisméretű SUV-jához. A felfejlesztett modell négy változatban lesz elérhető, beleértve a teljesen elektromos (EV), hibrid elektromos (HEV), belső égésű motort (ICE) és a sportos N Line-t, mindenki számára univerzális architektúrával és mindegyikhez egyedi stílussal*.A vadonatúj KONA-val a Hyundai Motor a fenntartható mobilitás és a technológia által vezérelt tervezési gondolkodás iránti elkötelezettségét tette, hogy kibővítse elektromos járművek kínálatát – amelyet a díjnyertes IONIQ termékcsalád innovatív és továbbfejlesztett –, miközben ügyfelei sokrétű mobilitási igényeit is kielégítik. különféle hajtáslánccal.

A feljavított KONA dinamikusabb közúti jelenlétet közvetít, több „életteret” biztosít

A vadonatúj KONA egy nagyobb, mégis városközpontú SUV-vá fejlődött, merészebb stílusával, amely dinamikusabb közúti jelenlétet és vezetőközpontú belső teret közvetít. A maximális „élettér” biztosítása érdekében a vadonatúj modell 4355 mm-re nőtt, ami 150 mm-rel hosszabb az előző generációhoz képest, az EV változat alapján. A szélessége 25 mm-rel, a tengelytáv hossza pedig 60 mm-rel nőtt a korábbi modellhez képest anélkül, hogy elvesztette volna ikonikus dizájn identitását.

hyundai-kona-design-unveil-külső zöld szín 2023

Ellentétben a legtöbb járművel, amelyek különféle hajtásláncokkal kaphatók, a KONA az EV változat kialakításával indult, amelyet azután az ICE, HEV és N Line modellekhez igazítottak. Ez a nem szokványos megközelítés lehetővé tette a Hyundai számára, hogy a technológia-centrikus tervezési gondolkodásmódot minden KONA-változatba bemutassa. A közös architektúra ellenére az EV, ICE/HEV és a sportos N Line modell jellegzetes futurisztikus stílussal rendelkezik.

A vadonatúj KONA tiszta, jellegzetes orra jellemzi az elülső rész tiszta térfogatát, ami hozzájárul a modell egyenletes aerodinamikai teljesítményéhez. A tiszta megjelenést kiemeli a feszített Seamless Horizon Lamp, amely pixeles az EV-változaton, és az első Hyundai modellt pixeles, megszakításnélküli vízszintes lámpával jelöli, amely tovább erősíti az elektromos jármű jellegzetes karakterét. A KONA paraméteres pixelek használata a Hyundai népszerű elektromos járműkínálatának jellegzetes dizájnelemét is közvetíti.

hyundai-kona-design-unveil-2023 külső

Futurisztikus megjelenése ellenére a vadonatúj KONA soha nem felejti el, hogy SUV-ról van szó. Dinamikus stílusát a merészen megformált kerékív-burkolat erősíti, amely fényszórókat és hátsó lámpákat tartalmaz, megerősítve a KONA robusztus alátámasztását.

A vadonatúj KONA tele van parametrikus felületekkel. Az oldalak éles átlós gyűrődése összeköti a szatén króm lécet az öv vonalától a légterelővel, így olyan kontúrt hoz létre, amely az egész járművet körülöleli. A hátsó részen egy másik Seamless Horizon Lamp, valamint egy magasra szerelt féklámpa (HMSL) található, amely megszakításmentesen van beépítve a légterelő szatén króm díszlécébe.

hyundai-kona-design-unveil 2023 hátsó lámpa

A hajtáslánc-változatok között számos stílusváltozat létezik. Az EV pixelgrafikus részleteket kap a szívórácson és a hátsó lökhárítón, pixel-ihlette 19 colos könnyűfém keréktárcsát, fekete átölelő vonalat, valamint opcionális fekete oldalsó tükröket és tetőt. Az ICE és a HEV merész és masszív lökhárító- és csúszólemez-kialakítással, valamint fekete kerékív-burkolattal rendelkezik. Az N Line opcionális fekete oldalsó tükrökkel és tetővel, szárnyas légterelővel, agresszívebb első és hátsó kialakítással, szárnyalakú lökhárítóval az alacsonyabb kiállást hangsúlyozva, jellegzetes 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal, iker-hangtompítóval és ezüst oldalszoknyával büszkélkedhet.

Életmód-támogató használhatóság vezető-orientált elrendezéssel és praktikus funkciókkal

A vadonatúj Hyundai KONA nagyobb belső „élettere”

A vadonatúj KONA nagyobb belső „élettere” praktikus funkciókat és továbbfejlesztett autós élményt kínál a változatos életstílusokhoz. Az elektromos autókból származó univerzális architektúra sportos elrendezést és lebegő vízszintes C-Pad-et kínál, hogy kiemelje a KONA vékony és széles belső terét, sokoldalú teret biztosítva a vezető és az utasok számára.

A 12,3 hüvelykes dupla széles kijelző és a lebegő modul csúcstechnológiás benyomást keltenek. A környezeti világítás fokozza a felhasználói élményt és a kényelmet. A középkonzolról a kormánykerék mögé áthelyezett oszlopos típusú shift-by-wire révén rendezetlen elrendezést és több helyet biztosít a holmik számára a központi alagútban.

hyundai-kona-design-unveil-belsőtér 2023

A második sor Curve nélküli ülés megerősíti a KONA 21. századi várostervezési esztétikáját. Ez a utastér egyedülálló élményt nyújt maximális használhatósággal, kényelemmel és kényelemmel. A második sor mögött maximalizált raktér található.

*Megjegyzés: A kiadásban és a képekben leírt specifikációk elérhetősége berendezéstől, változattól és piactól függően változhat.

hyundai-kona-2023 tervezett kinézett

Forrás: https://www.hyundai.news/

Válasz

error: A tartalom védett!!